Блог

Особливості використання SMART-технології

Автор: 607

«Чому бажане не реалізується?» або «Чому реалізується не так, як очікувалось?»… Якщо постають такі питання, то варто навчитися методики постановки мети за SMART-технологією та звернути увагу на особливості її використання. В назву SMART (з англ. - розумний) упаковані п’ять базових критеріїв формулювання мети. Розглянемо кожен із них та покажемо застосування SMART підходу на прикладі.

Підбірка безкоштовних курсів та матеріалів для отримання навиків проектної грамотності

Автор: 1427

Грантова діяльність у час війни в Україні є справді на часі, тому кожен із Вас може отримати можливість повчитися грантрайнтингу самостійно – а ми Вам у цьому допоможемо. Сьогодні підготували для Вас підбірку безкоштовних курсів та матеріалів, з які варто ознайомитися кожному початківцю.

На платформі школи GetGrant-School відбувся вебінар «Підготовка виграшного проєкту на програми Українського культурного фонду»

Автор: 1846

На платформі школи грантових можливостей GetGrant-School 2 грудня 2021 року відбувся вебінар на тему «Підготовка виграшного проєкту на програми Українського культурного фонду».

Відбувся перший безкоштовний вебінар школи «Вступ у проєктну діяльність»

Автор: 1866

Лектори курсу Назарій Андрущак, канд.техн.наук, доцент, керівник Проєктного офісу НУ «ЛП», викладач GetGrant-School, експерт у грантах науково-технічного спрямування, та Олена Лукачук, канд.іст.наук, провідний фахівець Проєктного офісу НУ «ЛП», викладач GetGrant-School, експерт у грантах соціально-гуманітарного спрямування, ознайомили учасників із відмінностями між проєктом, грантом, стипендією, типами проєктів, допомогли освоїти інструменти пошуку грантів та проєктів.

Логіка проектного підходу: трикутник взаємозалежностей

Автор: 1935

Якщо всі три сторони трикутника стають «не рухомими», ви маєте прекрасну можливість переосмислити цілі проекту або поставлені стандарти якості: чи могли б ви заощадити кошти, створивши міст через річку на 10 метрів коротшим, ніж ширина річка?

Як вибрати ідею для проєкту?

Автор: 2030

У початківців завжди виникає бажання зробити щось уперше, та побоювання, що ідея не є унікальною і щось подібне хтось уже робив на іншому кінці планети чи у сусідній лабораторії, руйнують налаштовану на перемогу рівновагу грантера. Сумніви щодо унікальності ідеї варто відразу ліквідувати детальним аналізом новинок у сфері, яку Ви представляєте.

Що обираєш ти: грант, проєкт чи стипендію?

Автор: 1681

Можливості фінансування тієї чи іншої ідеї є доволі розширеними. Спершу варто визначитись, яка саме підтримка Вас цікавить і на що Ви хотіли б отримати гроші. Для цього рекомендуємо зробити огляд усіх наявних грантових можливостей та чітко визначити, які з них ідеально підходять на реалізацію вашої ідеї.

Як знайти надійного партнера для проєкту?

Автор: 1874

Знайти партнера для реалізації своєї ідеї – дія, що наближає до успіху, а якщо він виявиться ще й надійним – то вам справді пощастило. Відповідальний партнер у проєкті – своєрідна лотерея, бо ви не зможете зібрати в короткі строки повну інформацію про установу чи особу, з якою вирішили запартнеритись на даному етапі.

Pro bono партнерство – новий інструмент співпраці з бізнесом

Автор: 2167

Кожна ініціатива потребує підтримки. Остання не обов’язково має проявлятись у фінансовому еквіваленті. Зараз допомогти можна й консультацією висококваліфікованого фахівця або ж послугою, яку надає окрема організація.